Waarom paardencoaching?

Paarden zijn van nature prooi- en kuddedieren. Om te overleven in de natuur moeten zij gevoelens en intenties van andere dieren kunnen lezen en daarop reageren. Dit maakt dat ze experts zijn in het spiegelen van emoties en het voelen van energie. Ze scannen continue de lichaamshouding van de ander. Hierdoor word je je bewust van je eigen gedrag.

Het contact met paarden geeft bovendien ontspanning en een gevoel van verbondenheid, waardoor het makkelijker is om inzicht in jezelf te krijgen en je makkelijker oplossingen vindt.

Daarnaast kun je ervaren wat het effect is als je op een andere manier met een probleem of emotie omgaat. Je hebt daardoor direct een positieve ervaring die je in je hele lichaam voelt, hierdoor wordt het lerend effect vergroot.

Het kan het paard niet schelen wie je bent, of wat je doet als je emoties maar eerlijk zijn. Daardoor kom je in contact met wie je werkelijk bent.

Daarvan wordt bij het coachen met paarden gebruik gemaakt: je voert een opdracht uit met een paard of naast een paard. Door de reactie van het paard krijg je inzicht in je gedrag en het effect daarvan op anderen. Je kunt ervaren wat het effect is van de manier waarop je met je emoties om gaat. Je kunt oefenen en ervaren wat er gebeurt als je dat anders doet.
Tijdens de coaching help ik je met het inzicht, het vinden van je eigen oplossingen en de vertaling daarvan naar je dagelijks leven door het stellen van de juiste vragen. Uitgangspunt is daarbij dat je zelf de oplossingen al in je hebt die het beste bij jou passen. Ik help je alleen die te vinden.

De activiteiten vinden plaats naast het paard, niet op het paard. Ervaring met paarden is daarom niet nodig. Ben je bang van paarden? Dan blijven we op afstand, als jij een stapje verder wil zetten help ik je daarbij. Zo kun je ook leren hoe je met angst om kunt gaan.

https://irp-cdn.multiscreensite.com/d7bc05dc/files/uploaded/8_argumenten_wetenschap.pdf

Ik maak voor het coachen gebruik van locaties van collega paardencoaches in Leidschendam en Moordrecht.

Menu