Over mij

De weg naar professioneel paardencoach

Als kind was ik dromerig, gevoelig, snel afgeleid en altijd bezig. Op school kreeg ik regelmatig te horen dat ik het wel kon maar te veel kletste. Ook was ik altijd erg geïnteresseerd in hoe de psyche van de mens werkt. Een psychologiestudie was daarom mijn eerste keus maar vanwege mijn studiepakket niet direct mogelijk. Ik koos als alternatief daarom voor een studie internationaal recht.

Toen ik ging werken merkte ik hoe belangrijk het is dat je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Ik liep ook regelmatig tegen mijn eigen grenzen aan en zocht daarbij naar verschillende mogelijkheden om te groeien en mijzelf te verbeteren. Bij een workshop van George Kholrieser kwam ik in aanraking met de kracht van communicatie vanuit het hart en systemisch werk. Ook een NLP-training en cursus mindfulness brachten mij de nodige inzichten en persoonlijke groei.

Persoonlijke ontwikkeling, authenticiteit, compassie, een oprechte interesse in mensen en wat hen beweegt zijn voor mij belangrijke drijfveren. Ik zet mijn talenten hiervoor graag in om de coachees hierin te begeleiden.

Tijdens mijn persoonlijke pad heb ik gemerkt hoe belangrijk een open houding en het vinden van je eigen oplossing zijn. Die vormen dan ook de uitgangspunten bij de coaching die ik bied.

Sinds 2017 combineer ik mijn baan bij de overheid met mijn eigen coachpraktijk.

Toen ik een keer een ori├źnterend gesprek had met een paardencoach werd ik daardoor zo gegrepen dat ik de opleidingen (bij de Keulseweg) Equine assisted coach en assisted kindercoach ben gaan volgen en deze succesvol heb afgerond. Deze opleidingen heb ik aangevuld met:

  • NLP practioner Eerste verdieping
  • Systemisch werk Eerste verdieping
  • Training kind en echtscheiding Maud Groenenberg

Als het voor mij werkt, werkt het ook voor jou

Toen ik veertig was kwam ik, tijdens een open dag, voor het eerst op een paard te zitten en werd meteen gegrepen door wat de beweging en het contact met paarden teweegbracht. Bij de paardrijlessen die daarop volgde merkte ik al snel hoe ik in het contact met de paarden zoveel meer over mijzelf leerde, hoe ik op een heel ander niveau leerde hoe ik op een andere manier met angst, onzekerheid, verdriet en allerlei andere emoties kon omgaan. Zij helpen mij iedere keer weer in balans te komen. Ik realiseerde mij daarbij dat als dat voor mij zo werkt, het voor anderen waarschijnlijk ook zo werkt.

Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking en intake.

Ik heb een SKJ registratie , sta ingeschreven bij collectief voor alternatieve therapeuten (CAT ) en ben aangesloten bij de onafhankelijke klachten en geschillen commissie GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten).

Menu