Coaching met paarden

Coaching met paarden in de omgeving Delft

Paarden zijn sterren in het spiegelen van emoties van mensen, doordat het kuddedieren zijn. De hele dag door pikken zij spanningen op en nemen deze over. Ze schikken zich naar de lichaamshouding van de ander. Als paardencoach kan ik je het gedrag van het paard uitleggen. Wat gebeurt er en belangrijker nog, waarom gebeurt het? Coaching met paarden kan een waardevolle bijdrage leveren aan je bewustwording en het leren kennen van jezelf. Paardencoaching kan je obstakels en drijfveren blootleggen en daardoor een raamwerk bieden om aan de slag te gaan met effectieve gedragsverandering.

Hoe gaat paardencoaching in zijn werk?

Bij coaching met paarden voer je opdrachten uit in samenwerking met een paard. Je hoeft hiervoor niet te kunnen paardrijden. Het mooie is dat paarden niet kunnen praten, maar wel degelijk kunnen communiceren met elkaar, maar ook met mensen. Paarden zijn kuddedieren, die geen onderscheid maken tussen soortgenoten en mensen. Het zijn vluchtdieren, die hun instinct volgen en emoties als onzekerheid, twijfel en daadkracht herkennen. De reactie van het paard kan je meer leren over je eigen gedrag en bijvoorbeeld je overtuigingskracht. Als paardencoach kan ik je handvaten bieden om het gedrag van de paarden te interpreteren.

Wanneer is coaching met paarden nuttig?

Coaching met paarden is geschikt als individu en in teamverband. Zo kan het een fijne manier zijn van teambuilding of leiderschapscoaching, maar kan het op individueel niveau ook juist geschikt zijn voor loopbaancoaching of het vinden van een balans tussen werk en privé, emotie en ratio. Ook het stellen van prioriteiten en het bouwen aan zelfvertrouwen en zelfinzicht kunnen perfect met hulp van paardencoaching. Uiteraard is er ook ruimte voor reguliere coaching. Na coaching met paarden, of gelijktijdig als samengesteld traject, kunnen wij uiteraard in een coachingstraject aan de slag gaan met de inzichten, die we hebben opgedaan.

Coaching met paarden

Contact met ervaren coach in Delft

Twijfel je of ik je kan helpen door middel van coaching met paarden of als coach in Delft? Neem dan gerust contact met me op om te kijken of we je gezamenlijk verder kunnen helpen. Vertrouwen en een persoonlijke klik zijn van essentieel belang bij een coachingstraject. Een kennismakingsgesprek kan dan ook een fijn opstapje zijn om te kijken of er een match is en we samen de uitdaging aan durven gaan. Ik ben een ervaren paardencoach in de omgeving van Delft en ga graag met je aan de slag. Je kunt zowel telefonisch, als per e-mail contact met me opnemen.

Menu